Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Boswandeling Antwerpen

De mooiste wandelroutes in de provincie Antwerpen

Ontdek de verborgen parels van Vlaanderen

Je hoeft niet naar een uithoek van het land te reizen om prachtige wandelroutes te ontdekken. De provincie Antwerpen heeft een schat aan verborgen parels die wachten om ontdekt te worden. Van historische bossen tot schilderachtige rivieroevers, hier zijn de zeven mooiste wandelroutes in Antwerpen:

1. Het Zevenbergenbos

Het Zevenbergenbos is een prachtig oud bos in Ranst, deel uitmakend van een complex van meer dan 100 hectare. De wandelroute voert je door een gevarieerd landschap met eeuwenoude bomen, vijvers en open velden. De route is ongeveer 5 kilometer lang en geschikt voor alle niveaus.

2. Het Rivierenhof

Het Rivierenhof is een groot park in Deurne, net buiten Antwerpen. Het park biedt verschillende wandelroutes, variërend van korte wandelingen tot langere routes door het bos en langs de oevers van de Rivier de Schijn. Er zijn ook speeltuinen en picknickplaatsen te vinden in het park.

3. De Hobokense Polder

De Hobokense Polder is een natuurgebied aan de oevers van de Schelde. De wandelroute voert je langs polders, kreken en moerassen. Je kunt verschillende vogelsoorten spotten en genieten van de rust en stilte van de natuur.

4. De Hoge Mouw

De Hoge Mouw is een heuvelrug in Brecht. De wandelroute voert je naar de top van de heuvel, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. De route is ongeveer 3 kilometer lang en heeft een aantal steile hellingen.

5. De Kalmthoutse Heide

De Kalmthoutse Heide is een groot heidegebied op de grens van België en Nederland. De wandelroute voert je door een gevarieerd landschap met heide, bossen en vennetjes. Je kunt verschillende dieren spotten, waaronder reeën, vossen en vogels.

6. De Liereman

De Liereman is een recreatiegebied in Oud-Turnhout. Het gebied biedt verschillende wandelroutes, variërend van korte wandelingen tot langere routes door het bos en langs de oevers van de Kleine Nete. Er zijn ook speeltuinen en picknickplaatsen te vinden in het gebied.

7. De Zoerselse Heide

De Zoerselse Heide is een heidegebied in Zoersel. De wandelroute voert je door een gevarieerd landschap met heide, bossen en vennetjes. Je kunt verschillende dieren spotten, waaronder reeën, vossen en vogels.


Komentar